הוא משלנו! ואתם טעמתם את זה קודם!

אם אי פעם התארחתם אצלנו בדפוס, וודאי יצא לכם לטעום מהקינוחים של השף- קונדיטור שלנו, יקי שגיא. כן, ההוא ממשחקי השף.
אנחנו בדפוס לא מוותרים על קינוחי הדגל של יקי בשום אירוע ובשום הזדמנות. אם זה פרידה מעובד שיצא לפנסיה, הרמת כוסית לרגל השקת מכונת ייצור חדשה או קבלת שבת מחלקתית על הדשא.

שלפנו את יקי מהתנור לכמה דקות כדי להחליף איתו כמה מילים על אפיה, אהבה ופריים טיים. ואפילו יצאנו עם מתכון!

1543301939.3812אז למי שלא מכיר עדיין: יקי, חבר קיבוץ בארי, הוא המייסד והמנהל של הקונדיטוריה המקומית "ללוש". הוא הגיע אלינו לבארי בגיל 14 מאילת, במסגרת חברת נוער. לאחר השחרור מצה"ל התקבל לחברות ועבד במטבח הקיבוצי. לאחר סיום לימודי בישול בבית הספר "בישולים", התמחה בתל אביב אצל יונתן רושפלד.  לאחר מכן שימש כסו-שף במסעדת "פרונטו", במקדש הבשרים ng בנווה צדק ובתום לימודי קונדיטוריה עבר לעבוד עם ארז קומרובסקי ב"לחם ארז".

יקי, תוכל לספר לנו איך הכל התחיל?
"לפני 10 שנים בערך הרגשתי כבר מספיק בשל, אזרתי אומץ והקמתי את הקונדיטוריה. בניתי תכנית עסקית וקיבלתי גב, אמון ותמיכה אדירה מהקיבוץ המדהים שלי להגשים את החלום הזה ולהשקיע בו את כל כולי.
בהתחלה אפיתי לקראת סוף השבוע עוגות שמרים ועוגת בחושות למרכולית של הקיבוץ.  מיום בשבוע זה הפך ליומיים, ולאט לאט התגלגל וצבר תאוצה ואהדה". בהמשך ייצרתי גם עוגיות, הוספתי עובדים והגדלתי את מספר ימי העבודה. עכשיו, לאור הביקוש, "ללוש" עובדת מסביב לשעון 6 ימים בשבוע".

זה מקצוע מאוד תובעני, לא?
"תביני, מדובר פה בחיידק. אני "בצקיסט" בנשמה. לא רואה את עצמי עושה משהו אחר שאני נהנה ממנו יותר. כיף לי לקום בכל בוקר לממלכה שלי, לצוות המוכשר שלי' ליצירה הבלתי נגמרת הזו, ולהתמכר ליעוד שלי – להאכיל ולשמח אנשים.
אני מאוד אוהב את האינטראקציה והקשר האישי עם הלקוחות שלי. זה מאוד חשוב לי. חלק גדול מהם הפכו לחברים טובים וממש לסוג של משפחה.  דרך אגב, חלק מלקוחות הדפוס כבר קונים "ללוש" קבוע."

משהו השתנה מאז התכנית?
"התכנית עשתה באזז היסטרי. אינסוף הזמנות והתעניינות. גם עכשיו אני עובד כמו מטורף. בתקופות הקשות שהיו באזורנו קיבלנו מלא הזמנות מחברות ומאנשים פרטיים ששמעו על המקום ורצו לעזור. היום ממשיכים לבוא בגלל הטעם והריח.
בזכות התכנית הכרתי אנשים מדהימים, נחשפתי לחומרי גלם חדשים, לשיטות עבודה אחרות. מושיק הביא את כל הרפרטואר שלו מהולנד עם כוכבי המישלן,  למדתי לעבוד עם חנקן, עם טכניקות של אפייה מולקולרית וניפוח סוכר. אלו דברים שאתה לא נחשף אליהם ביום יום."

1543301752.1055

מה האתגר הכי קשה שהתמודדת איתו במהלך הצילומים?
"נכנסתי עם המון חוצפה חיובית, אבל לא דמיינתי שיהיה לי כזה קשה. אני רגיל לעבוד עם מתכונים ופתאום אתה צריך לאלתר, לעמוד בזמנים בתוך מכבש לחצים מטורף.
בסופו של דבר, אני מרגיש שהבאתי את עצמי לתכנית באופן אותנטי והצלחתי להעביר את המסר שיש קולינריה מעולה גם בדרום. דאגתי לציין גם באודישן וגם במהלך התכניות כל הזמן 'יקי שגיא-קיבוץ בארי-עוטף עזה', אני מאוד מתגאה בשליחות הזאת. זה חלום מתוק שהתגשם".

אני מזמין אתכם, לקוחות הדפוס, לתת קפיצה ולבוא ולבקר אותי בקונדיטוריה בפעם הבאה שאתם באיזור. אשמח להכיר, לשבת על קפה ועוגיות ולדבר על החיים ועל אנרגיות טובות.


קבלו את המתכון של יקי שגיא ל"מנה המנצחת": קיש שזיפים, גבינה כחולה, אמנטל ופרמז'ן

מצרכים

בצק פריך:

  • 400  גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50  גר אבקת סוכר
  • 120  גר מים קרים
  • 660  גר קמח מנופה
  • 15  גר מלח דק

קרם רויאל מלוח:

  • 250  גר שמנת מתוקה
  • 2  ביצים
  • קורט מלח דק
  • קורט פלפל שחור גרוס דק
  • קורט מוסקט
  • 20  גר גבינה כחולה מגורדת גס
  • 20  גר פרמז'ן מגורר
  • 20  גר אמנטל מגורדת גס

תוספות:

20 יח שזיפי שגיב מגולענים וחתוכים לפרוסות

אופן הכנה:

הבצק:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במשך 3 דקות עד לקבלת מרקם של קרם.
  2. מוסיפים בעדינות את המים הקרים ומעבדים דקה נוספת.
  3. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק הומוגני
  4. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעה.

קרם רויאל מלוח:

טורפים את השמנת המתוקה, הביצים, הפלפל, המוסקט והמלח עד לתערובת אחידה.

הרכבת המנה:

  1. מרדדים בצק פריך מלוח לעובי של 7 ממ.
  2. משמנים תבנית קיש.
  3. מרפדים את התבנית בבצק.
  4. דוקרים את פני הבצק.
  5. מפזרים את הגבינות המגורדות על פני הקלתית.
  6. שופכים את מסת הרויאל על הגבינות.
  7. מעל הכול מניחים את השזיפים המגולענים והפרוסים.
  8. אופים בטמפ של 170 מעלות למשך 45 דק.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים על גבי רשת.
  10. מפרידים את הקיש מהתבנית ומפזרים מעל הקיש אבקת סוכר לעיטור.

אודות צוות דפוס בארי

מערכת התוכן של בארי blog
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s